• Generic placeholder image
   
  Projekt fontosabb adatai

   

  Kedvezményezett neve: Attala Község Önkormányzat

  A projekt címe: Napelemes villamosenergia-termelő rendszerek kialakítása Attalán

  A szerződött támogatás összege: 27 419 203 Ft

  A támogatás mértéke: 100 %

  Projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2015.07.31.

  A projekt azonosító száma: KEOP-4.10.0/N/14-2014-0110

A projekt tartalma

Az energetikahatékonysági fejlesztési terveinkkel összhangban szavazott a Képviselő-testület a „Napelemes villamosenergia-termelő rendszerek kialakítása Attalán” tárgyú KEOP pályázat benyújtása mellett, melyen 27 419 203 Ft támogatásban részesültünk. A fejlesztés célja a fejlesztésben részt vevő intézményeink elektromos energia ellátásának kiváltása napelemes rendszerekkel, amelyek lényeges költségmegtakarítást eredményeznek korszerű, környezetkímélő működés mellett. A beruházás négy helyszínt fog érinteni, ezek a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., az óvoda és konyha, a polgármesteri hivatal és a közösségi ház épületét. Az említett helyszíneken összesen 38 kW teljesítményű napelem kerül felszerelésre, melyek éves számított összteljesítménye 43290 kwh. Ez a helyszíni adottságoktól függően az egyes intézmények éves elektromos energia szükségletének 70-90%-os kiváltását tudja megvalósítani. Mivel ez a pályázat 100%-os támogatású, így a beüzemelést követően azonnali megtakarítást eredményez, nagyjából 40,467 tonna/év üvegházhatású gáz kibocsátásának csökkentése mellett. Az időszakosan jelentkező többlettermelést az áramszolgáltató hálózatába táplálja a rendszer, illetve szükség esetén „hagyományos” módon, szintén a hálózatból kapja vissza a fogyasztó intézmény („kétirányú” mérőórán keresztül). Az elszámolás a törvény szerint a szerződéses egységáron, kilowatt alapon történik. A rendszer beüzemelése nyár végéig megtörténik. Bízunk benne, hogy a gyártó által vállalt 25 év garanciális időt alapul véve hosszú időn keresztül tudjuk az intézményeinket korszerű, olcsó és környezetbarát elektromos energiával ellátni.

Beépítésre kerülő napelem típus:

Amerisolar AS-6P30 250 (153 db)

Beépítésre kerülő inverter típusok:

Fronius Symo 15.0-3-M (2db)

Fronius Galvo 2.0-1 (2 db)

Fronius IG TL 4.0 (1 db)

-----------------------------------------------------------------

2015 / 07 / 31
Attala Község Önkormányzata

SAJTÓKÖZLEMÉNY
BEFEJEZŐDÖTT ATTALA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK NAPELEMES BERUHÁZÁSA

Attala Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a KEOP-4.10.0/N/14 Fotovoltaikus
rendszerek kialakítása című konstrukcióra 2014-ben. A projekt a Napelemes villamosenergia-termelő
rendszerek kialakítása Attalán címet kapta. A 27 419 203 Ft-os, 100 %-os intenzitású vissza nem
térítendő támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési
előirányzatból finanszírozzák.

2015. 07. 31-én a kivitelező befejezte a beruházást ás megtörtént az átadás-átvétel is. A fejlesztés célja a fejlesztésben részt vevő intézményeink elektromos energia ellátásának kiváltása napelemes rendszerekkel, amelyek lényeges költségmegtakarítást eredményeznek korszerű környezetkímélő működés mellett. A beruházás négy helyszint érintett amely a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a Polgármesteri Hivatal, az Óvoda és konyha valamint a Közösségi Ház épülete. Az említett helyszíneken összesen 38 kW teljesítményű napelem került felszerelésre, melyek éves számított összteljesítménye 43290 kWh. Ez a helyszíni adottságoktól függően az éves elektromos energia szükségletének 70-90%-os kiváltását tudja megvalósítani.

Beépített rendszer típusok:
Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.: 120 db Amerisolar AS-6P30 250 Wp napelem, 2 db Fronius Symo 15.0-3-M Inverter
Óvoda és konyha: 8 db Amerisolar AS-6P30 250 Wp napelem, 1 db Fronius Galvo 2.0-1 Inverter
Polgármesteri Hivatal: 8 db Amerisolar AS-6P30 250 Wp napelem, 1 db Fronius Galvo 2.0-1 Inverter
Közösségi Ház: 17 db Amerisolar AS-6P30 250 Wp napelem, 1 db Fronius IG TL 4.0 Inverter

Az önkormányzat a környezetvédelmi prioritásokat szem elött tartva törekszik a települési környetvédelem erősítésére és a környezetbiztonság növelésére is. A beruházás megvalósítása révén a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához. A projekt közvetett célja és várt eredménye, hogy hosszú évek során előállított zöldenergia alkalmazásával hozzájáruljon az üvegházhatás csökkentéséhez. Emellett példamutatásként is szolgál , mely rávilágít arra,
hogy az önkormányzat megfelelő szervezéssel, előkészítéssel, EU és központi költségvetési támogatással képes a közintézményeiben napelemes kiserőmű építésével jelentős rezsicsökkentést elérni. Kiváló lehetőséget nyúlt a jövő nemzedéke számára ezen alternatív energiatermelési mód megismertetésére.

 


Card image cap
Card image cap
Card image cap

HASZNOS LINKEK


 • Generic placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder image
 • Generic placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder image
 • Generic placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder image
 • Generic placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder image

 •  

  7252 Attala, Kossuth utca 15. Tel/Fax: 74/565-507 email: attala@tolna.net

   

  www.attala.hu Minden jog fenntartva! Az oldalon található E-mail címek, bármilyen jellegű marketing tevékenységhez való felhasználásához NEM járulunk hozzá! A megjelenített tatalom szabadon nem használható fel teljes azonosságban a forrás megjelölése nélkül, illetve minimális változtatás esetén a szerző írásos engedélye nélkül.