Művelődési Ház
 
 
 
 

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér ATTALA

Munkatársak : Kőnigné Nagy Magdolna

Elérhetőség : 06-74/736-128 Attala, Széchenxi utca 4. e-mail: ikszt.attala@gmail.hu

Nyitvatarás: hétfőtől-csütörtökig : 8-16 óráig pénteken:8-12 óráig

Szolgáltatások: Internet használat

ingyenes Fénymásolás: A/4 egyoldalas 20Ft/oldal A/4 kétoldalas 30Ft/oldal

Scenelés: A/4 oldal 20Ft/oldal Fax küldés: 270Ft/oldal

Könyvtári programok: kölcsönzési lehetőség, kártya, sakk, társasjáték, számítógéphasználat, gyöngyfűzés, video, asztalitenisz.

 

 

Tájház

2007-ben helyi kezdeményezésre, a Nemzeti Közkincs Alap támogatásával készült el a falu központjában álló épület. A háromosztatú, füstöskonyhás ház a vidéki paraszti sorban élt emberek életmódját mutatja be, kiemelve a női és férfi viseletet, a lakástextilek és a berendezési tárgyak különböző fajtáit.

Az épület első részében három helység található, az első ún. tiszta szobában a család legértékesebb használati- és berendezési tárgyai kaptak helyet (pl. ünnepi ruhák, kelengye, értéktároló bútorok).

A füstöskonyha a család nappali tartózkodási- és munkahelye, jól szemlélteti a hétköznapok tárgyi kultúráját. Az ételkészítés kellékei és az étkezésekhez használt eszközök a kemence körül találhatóak.

A hátsó szoba jeleníti meg a család egykori lakóhelyét, amelyet nemcsak alvásra használtak. A téli időszakban itt készültek a szőttesek és a fonalakat is itt fonták. Az épület középső részében külön bejárattal a kamra található, ahol a főzéshez szükséges alapanyagokat tárolták, valamint itt kaptak helyet a kisebb ház körüli munkáknál használatos szerszámok (disznóvágás kellékei, rosta, stb.)

Az épület hátulsó részében található az istálló és a pajta. Utóbbiban a gazdálkodás eszközei és kéziszerszámai kerültek kiállításra, az istálló díszítettségében pedig az állatok iránti tisztelet és odaadás tükröződik.

A ház berendezéseit, kiállított használati tárgyait a helyi lakosok önzetlen felajánlásának köszönhetjük.

 
 
 
 

Card image cap
Card image cap
Card image cap

HASZNOS LINKEK


 • Generic placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder image
 • Generic placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder image
 • Generic placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder image
 • Generic placeholder imageGeneric placeholder imageGeneric placeholder image

 •  

  7252 Attala, Kossuth utca 15. Tel/Fax: 74/565-507 email: attala@tolna.net

   

  www.attala.hu Minden jog fenntartva! Az oldalon található E-mail címek, bármilyen jellegű marketing tevékenységhez való felhasználásához NEM járulunk hozzá! A megjelenített tatalom szabadon nem használható fel teljes azonosságban a forrás megjelölése nélkül, illetve minimális változtatás esetén a szerző írásos engedélye nélkül.